Kullanıcı Adı: Şifre: Beni Hatırla?  Ücretsiz Üyelik | Şifremi unuttum | Tavsiye Et
Anasayfam Yap

Bu başlığı inceleyenler : 1 ziyaretçi, 0 üye : ---

20 kullanıcı bu konuya ileti yazdı : *Fatoş* (1) 123akdenizli (1) abodur (1) attin (1) begonvil31 (1) ByIIIShArK (1) Cemil7177 (1) cesursal (1) efendigunes (1) ehya (3) elifcan (1) eskort_26 (2) ferhatgedik (3) mateus (1) nakata (1) renderman (1) sinankul (1) taolsu (1) unique54 (1) voga (1)

> 1 <
Yazar İleti
ferhatgedik

[5] Müdavim

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 15 ileti
Meslek:

#34781   23.03.2008 22:50 GMT      
herkeze merhaba. benm uzun zmndır nette baktığım ama bulamdığım konuda belki birileri bilgilerini bizimle paylaşır diye konu açayım dedim...
bu rpc olayı nedir? nedir derken, nasıl yüklenirden başlayıp,nasıl maxde kullanıyorsunuz gibi soruların cvpları lazım?? yani.. bu maxde ekranın neresinde nasıl konum alır gibi....bilgiyi paylaşmak gzldir...herşey için saolun....

Bu mesaj admin tarafından düzenlendi (10.02.2009 23:57 GMT, 1089 Gün önce)

ehya

[80] Yetkili

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 1766 ileti
Meslek: Teknik Ressam

#34783   23.03.2008 23:11 GMT      
RPC max içinde kullanılabilen özel bir blok türüdür. Bunun için

Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız.

sitesinden gerekli programı yüklemek gerekir. Ardından RPC dosyalarını bu yüklenen programa Path etmek gerekiyor. Bütün bunlar doğru bir şekilde yapıldıktan sonra max'i açın. Soldaki menü grubundan Geometry'i seçin. Altındaki listeye baktığınızda RPC eklentisini göreceksiniz. Bunu seçtiğinizde alt bölümde iki buton çıkacak. RPC Thumbs butonuna basarak bilgisayarınızda yüklü olan RPC leri max içine ekleyebilirsiniz.

nakata

[8] Uzman

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 24 ileti
Meslek: MİMAR

#34786   23.03.2008 23:45 GMT      
RPC renderda bilgisayarı modeller gibi kasmayan sahne elemanlarıdır. Yani 3bli gibi renderda görünürler fakan öyle değillerdir. sadece bir modelin 4 cephesinden çekilmiş fotoğrafının iç içe geçmesiyle olusur. ehyanın dediği gibi yama programla kullanılır. Bu progamı yükledikten sonra yukarıdaki barlardan customize olanı seçip ardından customize user patshi seçip add diyerek bilg. kayıtlı rpcleri maxe ekleriz. Daha sonra ehyanın dediği rpc thumbstan sahneye yerleştiririz..

Saygılar,

abodur

3ds Max Okulu

[3] Kıdemli

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 0 ileti
Meslek: inşaat mühendisi

#34818   24.03.2008 15:00 GMT      
ben rpc lerden güzel sonuç alamadım. çoğu, render sonrasında gölge problemi çıkarıyor. onun yerine alpha resimler daha iyi gibi ama belkide gölge problemi benim beceriksizliğimdir, kafanızı karıştırmış olmayayım...

efendigunes

[2] Acemi

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 1 ileti
Meslek: tekniker

#34822   24.03.2008 15:23 GMT      
benimde merak ettiğim bir konuydu aydınlattınız teşekkürler.

ferhatgedik

[5] Müdavim

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 15 ileti
Meslek:

#35096   31.03.2008 09:35 GMT      
sevgili ehya. gzl bir gün dilerim sana ve çalşmaya başlayan herkeze. bu rpc olayını bana brzdaha açarmsın? şimdi ben pling i indirdim ve çlştımdm. sonrada max 9 u açdım öelce bekliyorum "Ardından RPC dosyalarını bu yüklenen programa Path etmek gerekiyor. " demişsin ama onu ve daha sonraki işlerm basamaklarını bzrda daha çarsan svnirim. kib iyi çlşmalar..

ehya

[80] Yetkili

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 1766 ileti

#35100   31.03.2008 09:44 GMT      
Teşekkür ederim güzel dileklerin için. Müsait olduğum bi anda aşamaları tek tek resimli olarak hazırlar, anlatırım. Sanırım daha çok yardımcı olacaktır...

ferhatgedik

[5] Müdavim

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 15 ileti
Meslek:

#35103   31.03.2008 09:53 GMT      
çok saol.. ilgin ve emeğin için.. bende kursa gitmeden sizlerin yardımlarıyla bşyler öğreniyorum. ve öğretmeye çlşıyorum. kib

taolsu

[3] Kıdemli

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 1 ileti
Meslek:

#35467   09.04.2008 10:45 GMT      
merhaba

sevgılı ehya pling ve RPC ile ilgili notlarını sabırsızlıkla bekledgımızı hatırlatmak isterım
sımdıdıen tesekkur ederız

iyi çalışmalar

ahmet.zeytin

[0] Guests

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, ileti
Meslek:

#35503   10.04.2008 06:50 GMT      
Alıntı
ehya :
RPC max içinde kullanılabilen özel bir blok türüdür. Bunun için

sitesinden gerekli programı yüklemek gerekir. Ardından RPC dosyalarını bu yüklenen programa Path etmek gerekiyor. Bütün bunlar doğru bir şekilde yapıldıktan sonra max'i açın. Soldaki menü grubundan Geometry'i seçin. Altındaki listeye baktığınızda RPC eklentisini göreceksiniz. Bunu seçtiğinizde alt bölümde iki buton çıkacak. RPC Thumbs butonuna basarak bilgisayarınızda yüklü olan RPC leri max içine ekleyebilirsiniz.

Soldaki menü dediğiniz command panel mi ? eğer o ise geometri kısmanda ben rpc diye bişey yok.. programı yükledim .. rpc leri de path ettim programda görünüyor ama max e getiremedim ... yardımcı olursanız sevinirim...

ehya

[80] Yetkili

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 1766 ileti

#35505   10.04.2008 08:45 GMT      
Kusura bakmayın, mesajları iş arası hızlı bir şekilde yazdığımdan sağımı solumu şaşırmışım Aşağıdaki resimde tam olarak nerede olduğunu görebilirsiniz.

bu listeden RPC yi seçtikten sonra "RPC" ve "RPC Thumbs" adıyla iki buton göreceksiniz. Sağdaki butona basarsanız RPC leri daha rahat görebilirsiniz. İstediğiniz RPC yi seçtikten sonra max akranınıza tıklamanız yeterli...

cesursal

[2] Acemi

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 0 ileti
Meslek: tekniker

#35979   22.04.2008 11:29 GMT      
Arkadaşlar, rpc'leri ilk kullandığımda benimde gölgede sorunlarım vardı ama gün ışığını (vray sun yada target direct, artık ahngisini kullanıyorsanız) doğru yerleştirdiyseniz ayar parametrelerinden bunu kontrol edebilirsiniz. Yinede yapamıyorsanız archvision'dan rpc shadow kontrolu için yazılmış yamalar var bunu teymin ederekde bu sorunu gderebilirsiniz.

Dikkatinizi çekmek istediğimse başka bir ayrıntı, dış mekan modellemelerinde (speedtree'yi keşfedene kadar) çok gerçeki olduğunu inandığım rpc tree pluginlerin aslında çok basit uyduruk objeler olduğunu anlamış olmamın yanı sıra planar renderlarda gözükmemeleridir. Bu sorunu SpeedTree programı ile çözdüm sizede tavsiye ederim.

(render süreniz biraz daha uzar belki ama beklediğinize değecek sonuçlar elde edersiniz.)

Cemil7177

[2] Acemi

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 0 ileti
Meslek: Mimar

#46085   03.02.2009 23:00 GMT      
Asteğmen kardeş verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Yanlız SpeedTree programını bulamadım..
Eğer program dosyasını ve nasıl kurulduğunu siteye eklerseniz çok sevinirim...
Şimdiden teşekkür ederim.

sinankul

[2] Acemi

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 1 ileti
Meslek: tasarım

#48878   11.05.2009 17:08 GMT      
arkadaşlar neden şu anlatım birileri tarafından anlaşılır halde tek elden yapılmaz????bukadar zor bi iş mi bu???parça parça kafa karıştırıcı, kimi öyle kimi böyle diyo....

bir kere

bu siteye girdiğimiz anda kafa karışıyo:
nerden download edicez bu bir

bunu download ettik diyelim Path dediğiniz şeyle neyi nereye tanıtacaz bu 2

bukadar basit arkadaşlar 2 resim koyduğunuzda bitcek bu iş...

uğraşanlara, yardımcı olan herkese teşekkürler şimdiden.

attin

[2] Acemi

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 0 ileti
Meslek: Serbest

#49472   03.06.2009 01:07 GMT      
evet katılıyorum iki resime ihtiyaç var pleaseee yaa

elifcan

3ds Max Okulu

[98] Şirket Yöneticisi

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 11 ileti
Meslek: restoratör

#49798   14.06.2009 14:13 GMT      
Alıntı
sinankul :
arkadaşlar neden şu anlatım birileri tarafından anlaşılır halde tek elden yapılmaz????bukadar zor bi iş mi bu???parça parça kafa karıştırıcı, kimi öyle kimi böyle diyo....

bir kere

bu siteye girdiğimiz anda kafa karışıyo:
nerden download edicez bu bir

bunu download ettik diyelim Path dediğiniz şeyle neyi nereye tanıtacaz bu 2

bukadar basit arkadaşlar 2 resim koyduğunuzda bitcek bu iş...

uğraşanlara, yardımcı olan herkese teşekkürler şimdiden.

sevgili arkadaşım bu site bilgi paylaşım sitesi burada bilgilerini paylaşan insanların hiç biri maaşlı eleman değil.kimi bi dönem çok yoğun çalışır fırsat bulamaz , kimi evlenir düğün arefesindedir çok fırsatı olmaz bunun gibi bir sürü sebep var. yazdıklarından anlaşılıyorki ehya arkadaşımız işlerinin yoğunluğunda iki arada bir derede birine faydalı olmaya çalışmış bence teşekkür etmek lazım.birazda senin gayretin gerekir bir şeyi öğrenmek için.

bende bir max kullanıcısıyım fakat rpc yüklemeyi bende bilmiyorum ehyanın yazdıklarından yola çıkarak bu siteye girdim google dan da hemen çevir i açtım çünkü ingilizcemde yok bu çeviri programı vasıtasıyla bu siteden rpc programını yüklemeyi başardım.

şuanda buraya resimli bir şekilde ekleyip anlatmak için hazırlıyorum.umarım faydalanabilir bütün arkadaşlar.path olarak tanımlamayı yani devamını da hazırlayıp ekleyeceğim inşallah.

kolay gelsin....

renderman

3ds Max Okulu

[2] Acemi

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 0 ileti
Meslek: iç mimar

#50801   24.07.2009 15:13 GMT      
bence tabiki cevap yazanın eline sağlık az yazmış açıklayıcı değil bunlar insanları bilgi vermekten soğutur o yüzden verilen bilgiye birazda başkası katar birazda kendiniz eklersiniz taşlar oturur bende bu problemleri yaşadım sonunda hep ben kazandım parçaları oturtup hep başardım

begonvil31

[2] Acemi

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 0 ileti
Meslek: peyzaj mimarı

#51688   01.09.2009 10:32 GMT      
arkadaslar archvision sitesinden nerden dowland edicez bu programcığı ?

123akdenizli

[2] Acemi

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 0 ileti
Meslek: alüminyum doğrama

#53870   09.12.2009 16:16 GMT      
Alıntı
efendigunes :
benimde merak ettiğim bir konuydu aydınlattınız teşekkürler.

ByIIIShArK

3ds Max Okulu

[8] Uzman

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 28 ileti
Meslek: Yapi Ressamı

#53927   11.12.2009 09:22 GMT      
Alıntı
abodur :
ben rpc lerden güzel sonuç alamadım. çoğu, render sonrasında gölge problemi çıkarıyor. onun yerine alpha resimler daha iyi gibi ama belkide gölge problemi benim beceriksizliğimdir, kafanızı karıştırmış olmayayım...

Gölgeleri için gölge dosyaları(Script yada plugin yada ek dosya) bulabilirsin netten.Biraz araştır istersen :o)

Senin gibi bu gölge problemlerle karşılaşanların sıkça yakındığı bir durum.

Birde sinan arkadaşımıza bir tavsiyem olucak.

bu linke bir göz atman senin için çok iyi olacaktır.Bir çok konuya değinmişler..

Belki bir yardımı olur sana..

iyi çalışmalar..

Bu mesaj ByIIIShArK tarafından düzenlendi (11.12.2009 09:27 GMT, 786 Gün önce)

eskort_26

[2] Acemi

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 0 ileti
Meslek: inşaat teknikeri

#54321   24.12.2009 16:01 GMT      
arkadaşlar rpc kurdum gerisini tarif edermisiniz ben soldaki geometriyi bulamadım ve nasıl path edeceğim maxe yeni başladım biraz ayrıntılı olursa sevinirim

mateus

[10] Üstad

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 167 ileti
Meslek: tek.öğrt

#54343   25.12.2009 09:09 GMT      
kurduktan sonra rpc klasörünün yerini programa tanıtmalısın

eskort_26

[2] Acemi

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 0 ileti
Meslek: inşaat teknikeri

#54359   25.12.2009 11:13 GMT      
mateus teşekkür ederim ama biraz açarmısın konuyu ayrıntılı bir şekilde.. tşk..

unique54

[5] Müdavim

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 12 ileti
Meslek: makine teknikeri

#61131   07.12.2010 10:55 GMT      
Ben yeni işimden önce 3d kullanırken rpc yüklemiştim forumlarda bulamamıstım video76 mıydı neydi öle bi site vardı orda videolu ingilizce anlatımı vardı herseyi gösteriyordu .. youtubedede vardır herhalde :s indirdiğiniz rpcyi maxin içine kopyalayın maxin üstteki toolbarlarından Costimizemi ne ona girin üçüncü perdede 2.sırada ne varsa costimize ayarlarımı öle bişey ona girin açılan pencerede 2.toolbara tıklayıp ADD seçeneğine girip rpcleri seçin maxi kapat aç böle bişeydi

voga

[3] Kıdemli

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 10 ileti
Meslek: teknik ressam

#61734   14.04.2011 10:29 GMT      
MERHABA BEN RPC Yİ KURDUM BİLGİSAYARI KAPATIP AÇTIM FAKAT RPC ÇIKMADI.
YARDIMCI OLURMUSUNUZ
TEŞEKKÜRLER

*Fatoş*

[5] Müdavim

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 10 ileti
Meslek: İnş.Teknikeri

#61762   25.06.2011 10:08 GMT      
br />

Arkadaşlar bu sitede videolu olarak anlatılmış kurulumu.Yalnız inglizce.

> 1 <

narpazar.com/kitap; ister kapıda öde, ister kredi kartıyla...

Yukarı Çık
Copyright © 2004-2012 Akpınar Eğitim ve Yazılım Merkezi | Tüm Hakları Saklıdır | 366 | 3ds Max download, 3ds Max indir, Site haritası, İstatistikler, Kitap, Mega Aritmetik Sahrayıcedid, Çizim Okulu tag: 3ds max, 3ds max kitabı, 3dsmax nedir, 3ds max render, 3ds max modelleme, 3ds max mimari, 3ds max egitimi, 3ds max dersi, 3ds max kursu, 3ds max çizim, 3ds max özel dersi