Kullanıcı Adı: Şifre: Beni Hatırla?  Ücretsiz Üyelik | Şifremi unuttum | Tavsiye Et  

Bu başlığı inceleyenler : 1 ziyaretçi, 0 üye : ---

9 kullanıcı bu konuya ileti yazdı : celalzumrut (1) coni-wayt (1) gece şahini (1) huseyincicek (1) kadmaster (2) mapex (1) NOKTA (1) raca (1) serkooooo (1)

> 1 <
Reklam
Yazar İleti
kadmaster

[70] Editör

Online Durumu

169 ileti
Meslek: Autocad Eğitmeni

Arkadaş Listeme Ekle

#11038   13.11.2006 17:38 GMT      
Arkadaşlar öncelikle max bölümünün açıkçası bu kadar ilgi görmesi beni sevindirdi. İzinde olmam nedeni ile oldukça uzak kaldım siteye ama elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

Gördüm ki, V-ray ne olduğunu ve ne işe yaradığını öğrenmek istiyorsunuz.Bende bunlarla ilgili her hafta bir ders hazırlamaya çalışacağım.

V-ray Nedir? Ne için kullanılmaktadır?

V-ray, 3dsmax ve bir kaç max tipi 3d tasarım programının render motorudur. Biz bu gibi çizimlerimize yardımcı olan programlara eklenti (plug-in) diyoruz. Autocad, 3dsmax, Maya, Windows Media Player vs... hemen hemen her program bu eklentilerle geliştirilmektedir.

3dsmax, kendi render motoru olan default render ve scanline render dediğimiz motorlara göre farkı; çok daha amaçlı ve photoreal display ( gerçekçi görünüme ) çok daha yatkın olmasıdır. Örnek olarak v-ray sun sistemini gösterebiliriz.3dsmax içerisinde bulunan sun'a göre güneş'in enerjisine, durumuna göre, günbatımı ve gündoğumu etkilerini oldukça güzel bir şekilde taklit edebiliyor olamasıdır.

Aslına bakarsanız çıkan ilk v-ray sürümlerinden olan veya bizimle ilk buluşan versiyonlarından olan v-ray 1.46 da, yapılma amacı oldukça basitti. Daha hızlı render alabilmek ilk güzel işleriydi ve netice de bunda da oldukça başarılı oldular. V-ray'in bu sürümü gerçektende, render sürüsini, yani tarama ve hesaplama süresini oldukça kısaltmaktaydı.Az önce yukarıda bahsettiğim photoreal display de ihtiyaç artıkça v-ray de kendi içerisinde kendini geliştirdi. Işık ve kırılmalarını çok daha aktif hale getirip, zamandan ziyade sonuç ilişkisini ön plana çıkardılar.

Şimdi kullanılan v-ray 1.50 R3 sürümü ise çok daha gerçekçi render elde edebilmekte fakat zaman olarak ilk sürümlerine göre daha yavaş hareket etmektedir. Ama 3dsmax içersinde bulunan default render a nazaran çok; şu an daha hızlı durumdadır.

Böyle bir kısa bilgi vermekle beraber eğer bu mesajıma yeterli destek alabilirsem. Haftaya 1. derste v-ray menüleri ile ilgili genel bilgileri vermeye başlayacağım.

V-ray plugini de telif hakları bulunan bir programdır. Programın orjinal sürümünü edinmeniz ilerisi için oldukça faydalı olacaktır. V-ray'in resmi sitesinde öğrenci ve eğitim seçenekleri ile ilgili demo sürümleride bulunmaktadır.

chaosgroup.com

Bu mesaj admin tarafından düzenlendi (13.06.2009 08:57 GMT, 270 Gün önce)

NOKTA

[1] Yeni üye

Online Durumu

140 ileti
Meslek: Elektrik Teknikeri

Arkadaş Listeme Ekle

#11039   13.11.2006 17:42 GMT      
varya buna biraz örnek resim eklersen süper makale olurmuş

huseyincicek

[8] Yüzbaşı

Online Durumu

174 ileti
Meslek:

Arkadaş Listeme Ekle

#11055   14.11.2006 09:37 GMT      
Alıntı
NOKTA :
varya buna biraz örnek resim eklersen süper makale olurmuş

güzel bi çalışma olmuş.
programın kullanımı ile ilgili açıklamalarınızıda bekliyoruz.

Bu mesaj huseyincicek tarafından düzenlendi (14.11.2006 09:52 GMT, --- önce)

kadmaster

[70] Editör

Online Durumu

169 ileti
Meslek: Autocad Eğitmeni

Arkadaş Listeme Ekle

#11063   14.11.2006 12:37 GMT      
Haftaya v-ray ile ilgili dersi tamamlamış olurum diye ümit ediyorum.

serkooooo

[5] Üsteğmen

Online Durumu

26 ileti
Meslek: öğrenci
Arkadaş Listeme Ekle

#11433   21.11.2006 21:05 GMT      
MERHABA BUGÜN 1HAFTA OLDU BEKLİYORUZ TEŞEKÜRLER

celalzumrut

[2] Asteğmen

Online Durumu

1 ileti
Meslek: inşaat teknikeri
Arkadaş Listeme Ekle

#12895   24.12.2006 04:13 GMT      
evet bekliyoruz dersi...

coni-wayt

[3] Teğmen

Online Durumu

18 ileti
Meslek: y.mimar, tasarım eleştirmeni

Arkadaş Listeme Ekle

#20918   12.05.2007 18:50 GMT      
haydi bende bekliyıorum

raca

[2] Asteğmen

Online Durumu

1 ileti
Meslek: mimar
Arkadaş Listeme Ekle

#20931   13.05.2007 04:37 GMT      
evet bende bekliyorumm v-ray derslerinin devamını şimdiden teşekkürler

gece şahini

[3] Teğmen

Online Durumu

11 ileti
Meslek: iç mimar

Arkadaş Listeme Ekle

#38802   10.07.2008 14:34 GMT      
hocam valla cok iyi olur bu ders ben yeni başladım vray redıra daha once mantelray kullanyodum ve vray 1,5 yukledim ve bundan yararlanmak istiyorum dersleri merakla beklıyorum şimdiden teş

mehmet

mapex

[2] Asteğmen

Online Durumu

2 ileti
Meslek: Teknik çizim
Arkadaş Listeme Ekle

#38809   10.07.2008 15:53 GMT      
çok müteşekkir oluruz.V-ray konusunda kaynak sıkıntısı had safhada...

> 1 <

3ds max ile 3 boyutlu mimari modelleme ve VRay render kursu | Copyright © 2008-2009 Akpınar Eğitim Merkezi | Tüm Hakları Saklıdır | 3820
3ds Max ve V-Ray Render Eğitimi, kurs, özel ders ve eğitim notu | 3ds max egitimi, 3ds max kursu, 3ds max dersi, vray eğitimi, v-ray render dersi, v ray kursu
    | 3ds Max Eğitimi
    | 3ds Max Kursu
    | 3ds Max + VRay Eğitimi
    | 3ds max ile mimari görselleştirme eğitimi
    | 3ds max mimari modelleme kursu
    | 3ds max ile 3 boyutlu modelleme ve VRay render